Jūros įkvėpta kosmetika iš Saremos salos: by mukk

Jos dar nematyti, o viduje jau ima veržtis. Banguojančios pušų viršūnės duoda pažadą apie kažką didesnio. Jau tuoj, čia pat. Spyglių takas bilda vėjų nugairintomis lentutėmis, o šios ištirpsta baltuose smėlynuose, išsiliejančiuose į Baltiją. 

Nuo mažų dienų kiekvienas susitikimas su jūra man yra juntamai jautrus. Jos vandenys ir vėjai kaskart man įpučia naujų jėgų ir išplauna tai, kas atgyvenę. Kartu su purslais, dumbliais, akmenimis ir lietumi, švilpimu ausyse ir spragsinčia kaitra, kitąsyk virstančia deginančiu šalčiu, jūra man primena apie tai, ką reiškia būti gyvu, su visais to kintančiais dėmenimis. 

Mūsų oda – taip pat yra kintanti gyvastis, kuriai palaikyti estiškoje Saremoje, skalaujamoje Baltijos, gimė kosmetika by mukk, gaminama iš sertifikuotų ekologiškų sudėtinių dalių, derinant jas su laukinės kilmės žaliavomis.

Visą by mukk asortimentą rasite čia.

SUDEDAMOSIOS DALYS IR FORMULĖS 

by mukk kosmetikos priemonės gaminamos iš natūralios kilmės, sertifikuotų ekologiškų ingredientų. Sudedamosios dalys, augančios laukinėje gamtoje, nėra ženklinamos kaip ekologiškos. Kosmetikos formulėse nenaudojami sintetiniai ingredientai bei aršūs konservantai, galintys pažeisti odos būklę.

„Visos priemonės yra įkvėptos mūsų gimtosios salos gamtos. Pavyzdžiui, palei pakrantę renkame raudonuosius jūros dumblius, padedančius odai atsistatyti, ir naudojame juos savo kosmetikos formulėse. Mes patys kuriame, vystome ir gaminame produktus savoje nepriklausomoje laboratorijoje. Visos formulės sukurtos bendradarbiaujant su mokslininkais ir chemijos inžinieriais bei sertifikuotos saugumo vertintojų.“

Visą by mukk asortimentą rasite čia.

PROBIOTIKŲ TECHNOLOGIJA 

Pridėtinė probiotikų technologija leidžia gaminti natūralius kosmetikos gaminius be tradicinių konservantų. Formulėse naudojamas lactobacillus fermentas, suteikiantis antibakterinę apsaugą ir stiprinantis odos barjerą. Geriausiai pažįstamas rūgimo procesuose lactobacillus fermentas užkerta kelią dauginimuisi kitų mikroorganizmų, keisdamas pH į rūgštinį, tuo pat metu išskirdamas antimikrobinius peptidus, padedančius palaikyti produkto ir odos mikroflorą. Apie konservavimą su probiotikų technologija žymima kosmetikos priemonių aprašymuose.

SUSIPAŽINKITE SU KŪRĖJOMIS 

Gerda, bendrakūrėja ir vykdomoji direktorė: 

“Pamenu, kaip vaikystėje su mama eidavome į vaistinę. Prisimenu duris, pagamintas iš spalvoto stiklo, ir didžiules gintaro spalvos stiklines talpas. Matydavau įeinančius žmones ir vaistininkus, čia pat sumaišančius asmeniškai tinkančias formules pagal kliento poreikį. Tai buvo vieta, kuria pasitikėjo visas mūsų kaimas – sveikatinanti, paguodą teikianti vieta. Kai baigusi studijas ėmiausi dirbti vaistinėje, daugelis dalykų buvo pasikeitę. Vietinės žinios virto didelėmis chemijos įmonėmis, o procesas buvo orientuotas ne tiek į žmogų, kiek į patį pardavimą. Ši patirtis nuvedė mane į kosmetikos pasaulį. Ir nors grožio industrija siūlė asmeniškesnį priėjimą prie žmogaus, jos gaminiai, vis dėl to, daugeliu atveju būdavo stipriai perdirbti ir dažnai nenatūralūs. Šiai dienai vaistinėse ir kosmetologijoje esu praleidusi daugiau nei 25 metus, vystydama formulių kūrimo ir odos priežiūros žinias bei įgūdžius. Mėgaujuosi jau vien nuo minties, kad galima sukurti gražių produktų tiek savo turiniu, tiek išoriškai, produktų, gaminamų iš gamtos teikiamų ingredientų. Be to, manau, jog mūsų, kaip odos priežiūros amatininkių, aspektas suteikia pridėtinę vertę, kuri nepasiekiama jokiai pažangiai mašinai ar robotui.”  

Sabine, bendrakūrėja ir kūrybos direktorė:

“Tvarumą matau kaip būdą mokyti naujas kartas apie grožį ir savęs puoselėjimą, nežalojant savęs ar aplinkos. Tai, kaip matome patys save ir kaip elgiamės patys su savimi, turi milžinišką įtaką tam, kaip elgiamės su kitais. Viso to apie grožį mane mokė mama jau nuo mažų dienų. Turiu patirties dizaine, taigi mano pagrindinė užduotis yra atspindėti priemonių turinio grožį išoriškai. Kosmetikos formulių kūrimą matau kaip tam tikrą meną. Kaip ingredientai maišomi; savybės, kurias kiekvienas jų individualiai suteikia priemonei; kaip jie harmonizuoja vienas kitą ir virsta į vientisą kūrinį. Substancija yra viskas ir šią esmę mes stengiamės pabrėžti su kiekvienu mūsų produktu.“

Visą by mukk asortimentą rasite čia.


Senesnis įrašas


Palikti komentarą

Turėkite omenyje, jog komentarai iš pradžių peržiūrimi ir patvirtinami prieš publikuojant